29 oktober 2016

Min aknehistoria del 5 - Isotretinoin månad 2

Månad 2 av Isotretinoin är över och jag mår väl sådär.
Efter den första månaden ökade inte biverkningarna märkbart och de jag hade från förut vande jag mig med. Jag lärde mig leva med de otroligt torra läpparna och den försämrade synen.
Då jag var på jobb och använde handskar märkte jag att jag fick eksem på händerna och mina ögon blev otroligt torra både på jobbet och under flygresorna men fler biverkningar har inte dykt upp trots utomlandsresan. Jag trodde min hy skulle bli sämre då men det blev den inte.
Jag trodde också min hy skulle börja bli bättre under den andra månaden men nej. Det känns till och med som om den har blivit sämre.
Jag har tyvärr inte så mycket mer att berätta idag. Den sista oktober skall jag till laboratoriet och den 1 november skall jag besöka hudläkaren i Åbo och förhoppningsvis höja min dos till 40 mg per dag. Just nu äter jag 20 mg varannan dag och 40 mg varannan. Det skall bli intressant att höra vad den nya läkaren har att säga.

Under månad två har jag levt på Face Extra från Dermosil, Decubals läppomada och Bevita Eye ögondroppar. De har verkligen hjälpt mig.


Här kommer bilder på hur min hud ser ut just nu.Som ni ser har det inte skett någon förbättring än. Hoppas jag kan visa er finare bilder om en månad.

4 kommentarer:

 1. Kämpa vidare med din akne! I samma ålder som dig hade jag hemsk akne i ansiktet, på axlar och rygg, jag åt samma medicin för över tio år sedan, biverkningarna var värst i början vill jag minnas. Medicinen hjälpte mycket bra och aknen har aldrig återvänt sedan dess �� Hoppas du når önskat resultat du också ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja biverkningarna var nog värst den första månaden då kroppen anpassade sig till medicinen. Vad roligt att höra! Hoppas också på resultat snart. 😊

   Radera
 2. Jag åt samma akne mediciner tidigare i året och de funkade super till mig! Hade turen att allt var torrt på sommaren till mig, kan inte tänka mig hur det är att gå igenom kuren på vintern.. Autch. Men lycka till ���� om du är intresserad har jag också skrivit ett långt inlägg om min akne historie ppå min blogg - du hittar inlägget högst uppe på min 'popular posts' sido banner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, kiva att höra! Jag tycker inte min hy är speciellt torr så det går nog bra på vintern också. Min läkare rekommenderade kuren på vintern då man inte får utsättas för för mycket sol. Jag skall aboslut läsa ditt inlägg! :)

   Radera