28 september 2016

Sämsta konserten ever!?

I förrgår kväll var jag på en konsert som så gott som alla tidningar beskriver som en "dålig" konsert. "Han hade bara playback", "Han var inte glad", "Han hade ingen kontakt med fansen", "Han hade en paus mitt i konserten" osv. Olika medier kan helt enkelt inte skriva någonting bra om Justin Bieber, för att det lockar inte läsare. 

Visst håller jag med om att det var mycket playback och att han inte var så glad. Mig störde det dock inte att han sjöng på playbacken och dansade för fulla muggar. Det handlar om att bygga upp en show. Vill man gå på en konsert utan playback så är det Ed Sheerans konsert du skall gå på. En man med sin fina sångröst och sin gitarr på scenen. Inget annat.
Dessutom sjöng han flera låtar utan någon som helst playback. Han satt i en soffa med sin sångröst och sin gitarr och bevisade för alla som sagt att han inte kan sjunga att han faktiskt kan och är otroligt bra på det dessutom. Han drog också ett trumsolo mitt i konserten. Han är musikaliskt begåvad på många sätt och vis.
Många tidningar har missat det fina han gjorde. Han gav alla sina fans en fin konsert med vattenshow, en stor trampolin och en otroligt fin början på konserten och ett otroligt fint slut. Precis det man kan önska sig.

"Han var inte glad". Nej, det kanske han inte var. Skulle du vara glad om du sjöng djupa och sorgliga låtar? Skulle du kunna trycka fram ett leende mellan alla svåra danssteg? Jag tror inte det. Åter igen är Justin en människa, precis som vi. Man har dåliga dagar och man har bra dagar.

Någon tidning skrev att de som var där för musiken blev besvikna medan fansen blev positivt överraskade och jag håller nog med där. Han fokuserade helt och hållet på musiken i bara några låtar medans de andra var uppbyggda på dans och show.

Ja, Justin Bieber, en människa, hade en planerad paus mitt i konserten. Varför fan skulle han inte få ha en paus? Jag var i alla fall glad att han hade det. Jag tog fram min trådlösa laddare från fickan och laddade telefonen, rörde lite på mig och drack vatten som skickades runt på permanton.

Min biljett kostade dryga 160€ och jag tycker den var värd varenda jävla cent. Den var till och med värd mer än det. Jag skulle lätt ha kunnat betala någon tia till.
Jag var ju på Justins konsert år 2013 och ärligt sagt var denna så mycket bättre. Jag hade en bättre plats, jag kunde alla låtar utantill, jag var så nära honom, stämningen på permanton var magisk och allt var bara så perfekt.
Jag köade till konserten i en dryg timme och fick en plats som var ungefär tre meter från scenen. Det var trångt, det var varmt och det var kaos men det var det värt.

Jag måste alltså rätta till rubriken (som antagligen lockade många läsare). Bästa konserten ever skall det stå.Köpte denna stilrena och fina t-skjorta på konserten. Den var dyr men också så värd sitt pris.

2 kommentarer: