19 oktober 2015

Warner Bros Studios: Harry Potter (bildbomb)Förra veckans tisdag klockan 10:00 hade vi en bokad tid till Harry Potter touren på Warner Bros Studios. Det tog en dryg timme att åka till studion som var belägen i ytterkanten av London, så om ni vill åka dit skall ni ha mycket tid på er och så skall ni förbereda er på att åka många olika sorters transportmedel.
Först åkte vi metro så långt det gick (det blev en massa byten), sedan åkte vi tåg i 40 minuter och sist men inte minst åkte vi en Harry Potter-buss till studion. I bussen fanns det en tv där det berättades lite om själva touren och hur det går till inne på studion. Det berättades att alla filmer är filmade i denna studio och att andra filmer än Harry Potter filmerna också har blivit filmade här.
När vi anlände hade vi först en guidad tour och sedan fick man gå omkring och titta i egen takt. Touren började med att vi såg en filmsnutt om hur de har filmat Harry Potter-filmerna. När vi sett filmen gled bioskärmen upp och där var den stora dörren till matsalen i Hogwarts. Vi var där inne i tre timmar och då brydde vi inte oss om att läsa exakt varje skylt där inne utan vi koncentrerade oss mest på att se på rekvisita och på att fota. Guiden berättade att 3-4 timmar på studion är lagom men det finns människor som varit där inne i en timme och människor som varit där 13 timmar.

LobbynHär började touren.

Halvvägs genom touren fanns det en restaurang där vi åt lunch och drack Butterbeer (sååå gott!).


Dumbledore


Gryffindors samlingsrum


Dumbledore´s Office


SnitchenNagini och Snapes anhängare


Så här såg det ut inne på studion. Alla föremål/scener var tätt uppradade efter varandra så det fanns mycket att se på på ett och samma ställe.Nytt för i år var Hogwarts Expressen.

Den andra delen av touren var inte lika intressant enligt mig eftersom den koncentrerade sig på en massa små detaljer.
Hogsmeade


Den stora "miniatyren" av Hogwarts.


På dessa kvastlådor stod namn på alla som varit med och bygga denna studio. Det fanns tusentals av dem.Souvenir-butiken

Efter att jag sett det jag längtat efter att få se i några år och shoppat souvenirer i butiken åkte vi hem till hotellet. Denna gång var tåget hem ett expresståg så resan hem tog ca. en timme allt som allt.

Måste nog erkänna att detta var det bästa jag sett i hela mitt liv. Det var så värt besväret att åka dit och den dyra biljetten. Om ni är potterheads som jag och om ni får chansen att åka dit, gör det!

2 kommentarer: