17 oktober 2015

London part 1

Nu är jag hemma från London och jag tänkte berätta lite om resan. Det kommer bli 3-4 inlägg så var beredda på en massa text, bilder och shopping. Jag tänker börja med att berätta om de tre första dagarna och sedan om de två sista. Ni får ett skilt inlägg på shoppingen och på min Harry Potter upplevelse.

Day 1
Den första dagen (12.10) började med väckning klockan 04:30 och start mot flygfältet i Finland. På grund av en liten försening tog resan till Heathrow i London längre än planerat  men vi var framme i London redan klockan 09:30 lokal tid. Vi tog metron till vårt hotell Go Native Hyde Park och lämnade våra väskor där. Sedan gick vi några hundra meter till Hyde Park där vi promenerade och cyklade runt.
Efter cykelturen tog vi metron till Covent Garden där vi bara gick runt, shoppade lite och åt hamburgare på Shake Shack. Mätta och belåtna promenerade vi till Piccadilly Circus där vi fotade och shoppade lite till.
Efter en lång dag åkte vi hem (till hotellet) och somnade redan 21-tiden.
Vårt hotellKensington GardensCykeltur i Hyde Park

Covent Garden


Shake Shack


Älskade Costa CoffeePiccadilly CircusRegent Street

Day 2
Den andra dagen var det tidig väckning och start mot Warner Bros Studios för att se allt som har med Harry Potter att göra. Själva touren kommer jag göra ett skilt inlägg på så jag tänker inte avslöja mer om den.
När vi kom hem från studion vilade vi lite och sedan cyklade vi till Big Ben. Sedan gick vi till Buckingham Palace och sedan vidare till Harrods.London Eye
Stötte på en massa sötnosar i en parkBuckingham Palace


London kryllade av fina Ferrarin och Porshen


Day 3
Dag tre var reserverad för shopping. Jag och Lotta hade sett ut de bästa shopping gatorna på förhand så vi visste vart vi skulle gå. Först gick vi på Oxford Street där det fanns Primark, New Look, Forever 21, Selfridges osv. Sedan åt vi på vår favoritplats Pret a Manger innan vi besökte den fyra våningar stora Victoria's Secret och Pink på New Bond Street.
Sedan gick vi hela Regent Street där det fanns Hollister, Juicy Couture, Zara Home, Gap, Boots osv. Väldigt bra butiker där också.
Innan vi gick till sista butiken på Burlington Gardens (Abercrombie&Fitch) tog vi en kaffe på Starbucks. Det fanns Starbucks caféer runt varje husknut i London.
Kvällen ägnade vi åt till att besöka Carnaby Street och till att känna de första regndropparna mot kinden. Vi hade tur med vädret i London. På fem dagar regnade det i ungefär 20 minuter.

Oat cookie with Nutella. Mums.

2 kommentarer:

  1. Läste alla dina London inlägg, och du har fotat så fina bilder!! Helt underbar resa du haft :) Jag vill också besöka London nån dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! London är nog värt ett besök, älskar den staden :)

      Radera