20 november 2017

Jag hatar julen...

... när den plötsligt uppenbarar sig i butiker och på balkonger redan i oktober. Jag hatar när julgodiset kommer till salu i matbutikerna i oktober och när julpyntet plockas fram i november. Jag hatar när köpcentrumen fylls av stressade personer i jakt på julklappar redan flera veckor innan jul.
Jag vill ha jul i december. I början av december kan en börja sätta upp jullampor på balkongen och börja dricka glögg. Några dagar innan jul tas granen in, i samband med julpyntandet. Punkt slut. Julen behöver inte firas i fyra månader, en tredjedel av året. Det räcker med en månad och det är december. 

Igår var jag och mamma till Iso Omena, därför fick ni läsa vad jag tycker om jul i november. Det kryllade av stressade mammor som var på jakt efter julklappar och deras barn som sprang omkring och skrek och petade på allt. Jag hittade ingenting men bra så. 

Idag har jag jobbat morgontur från klockan 8-14. Sedan jag kom hem har jag faktiskt bara tagit en kort tupplur, lagat morotssaft och bekantat mig med kameran.Två bilder från dagens promenad med Doris. Jag testade nya kameran lite och I love it!

4 kommentarer:

 1. Om en tidig jul kan glädje eller muntra upp en endaste person i Novembermörkret, är de värt att affärerna plockar fram julbelysning/saker tidigt. Tycker de låter som att du sku behöva få lite julbelysning i november, kanske de sku hjälpa mot bitterheten. God Jul ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tycker helt enkelt inte om jul. Är inte bitter för att jag int har jul i hemmet utan för att julen tvingas på mig redan i oktober. Det är som att börja fira påsk och midsommar två månader innan.

   Radera
 2. Nämen nu är du inte bitter �������� har du prövat blunda ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att blunda när vardagen kommer emot.

   Radera